Bekijk ons lesaanbod

Hip hop

Hip Hop is een verzamelnaam voor vele stijlen: Popping, Locking, Krump, Old Skool, House, Swingbeats enz.. Doordat vele stijlen met elkaar gecombineerd worden is Hip Hop zo gevarieerd en uitdagend.

Het barst van zelfvertrouwen, lef en dynamische bewegingen! In tegenstelling tot de klassiekere dansvormen die hoog in het lijf zitten zit Hip Hop laag in je body, vanwege de roots in de Afrikaanse dans. Net zoals Afrikaanse dans hoort Hip Hop vol overgave te worden gedanst, een ruwe vorm van expressie. Woede, uitzinnige blijheid, verdriet; vloeiend en staccato. We dansen op eigentijdse beats, raps en ritmes.

Hiphop/Street

Dansen en bewegen is voor iedereen. Het is een plezierige manier van bewegen en beleven, waarbij heel het lichaam aanbod komt. De lessen zijn zeer actief, krachtig, gevarieerd in verschillende hiphop technieken en vooral erg stoer. Hiphop Street…meer dan dans alleen.

JDF Wedstrijdteams & JDF Demoteams

Jaarlijks houden wij audities en selecteren wij leerlingen die het juiste niveau hebben, kunnen ontwikkelen om in onze demoteams te dansen. Voor kinderen vanaf 7 jaar tot en met volwassenen. Deze audities vinden vlak na de zomervakantie plaats, iedereen mag hieraan deelnemen. 

Kidsswing

Ook wel Algemene Dansvorming genoemd. Op het gebied van dans wordt alle creativiteit van de kinderen aangesproken omdat de dansinteresse van deze leeftijdsgroep nog heel erg breed is.

In de les werken wij aan basistechnieken, maar ook aan hippe en leuke danspassen op herkenbare muziek. Daarnaast speelt eigen creativiteit een grote rol in de dansles, door middel van in thema’s verpakte opdrachten willen we onze leerlingen stimuleren zich hier verder in te ontwikkelen. Dit alles gebeurt spelenderwijs om zo het dansplezier te bevorderen en onze passie voor dans over te brengen op de leerling.

Streetkids & Mixed up

Op het gebied van dans werken we al iets meer met hedendaagse dans als Streetdance, deze leeftijdsgroep vindt het nog steeds erg leuk om thematisch te werken. Daarom maken we tussen Streetdance en Kidsswing in deze groep een goede balans. Bij Mixed Up gaan we met verschillende hippe stijlen aan de slag.  Deze cursus is de voorloper van Streetdance. Dansplezier staat voorop!

Modern-Jazz

Tijdens de les wordt voornamelijk gewerkt met een combinatie van technieken uit de moderne dans en jazzdans. Door de combinatie van deze technieken ontstaat een dansvorm die voor veel dansers toegankelijk is. In de lessen wordt gewerkt aan diverse bewegingskwaliteiten; lichaamshouding, krachtontwikkeling, isolaties/coördinatie, flexibiliteit, muzikaliteit en aan een choreografie.

Ook wordt gewerkt aan de inleving en uitstraling van de dansers en wordt er soms gebruik gemaakt van improvisatie. Uitgangspunt van de lessen is dat iedereen zich op zijn/haar gemak voelt en zich hierdoor zo goed mogelijk kan ontwikkelen in dans. Deze les is geschikt voor leerlingen vanaf 8 jaar.

Spitzen

Voor het dansen op spitzen moet de danser over de juiste fysieke kwaliteiten beschikken. Dit betekent een hoge wreef op de voet, sterke enkels, sterke benen, een goede balans en een juiste opstrekking. In de les worden balletoefeningen op spitzen uitgewerkt en werken wij toe naar danscombinaties waarin alle technieken samenkomen.

Niet iedere danseres kan deelnemen aan de spitzenles, omdat er een sterke basis wordt geëist. Vandaar dat deze les alleen toegankelijk is op uitnodiging van de klassieke balletdocent.

Klassiek Ballet van 5/6 jaar oud t/m volwassenen

De kunst van het lichaam! De lessen Klassiek ballet zijn bedoeld voor kinderen van 5 a 6 jaar oud. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan ritmegevoel, coördinatie en lichaamshouding en er wordt gewerkt aan kracht, lenigheid en improvisatie.

De balletlessen zijn afwisselend, omdat er zowel aan de barre als in het midden wordt gedanst. We verplaatsen veel door de ruimte en wisselen vloeiende sierlijke bewegingen af met verschillende draaien en actieve grote sprongen. Al met al een goede voorbereiding op alle vormen van dans, zowel klassiek ballet als Street dance, waarbij plezier uiteraard voorop staat!

Hieronder ook te zien voor volwassenen

Streetdance

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die is ontstaan op straat, in clubs en op middelbare scholen. Bij streetdance zijn veel bewegingen gericht op bewegingen uit videoclips. Streetdance verandert hierdoor eigenlijk continu.

De streetdancebewegingen zijn vaak vrij losjes en komen heel luchtig over. Er wordt meestal op heel snelle muziek gedanst, waardoor het een flitsend effect heeft. Streetdance is “bouncen op de beat” men danst streetdance vooral op hiphop en R&B muziek. Streetdance is niet gewoon dansen, maar een combinatie van techniek, pasjes en goed ritmegevoel.

Peuterdans

In deze lessen maken peuters spelenderwijs kennis met dans. De fantasie en creativiteit van het kind staat hierbij centraal. Iedere les staat in het teken van een thema. De docent neemt de peuters mee in een dansverhaal waarbij er gewerkt wordt aan verschillend bewegen op muziek, het verkennen van de ruimte en het leren omgaan met elkaar. Iedere peuter ontwikkelt zich in een ander tempo, de docent houdt hier rekening mee en vindt het belangrijk dat de ouders en peuters zich helemaal op hun gemak gaan voelen. Wil jij je kind laten ervaren hoe het is om lekker te bewegen, dansen, springen en zingen? Vraag dan gauw een proefles aan!!

Gratis proefles?

Vul het formulier hieronder in